پیشنهادهای تغذیهای اختصاصی شب یلدا – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن
[ad_1]
به گزارش تاشکن
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهری با گفتن این که با اهمیت ترین دلیلی که برای برگزاری آئین شب یلدا وجود داشته، انجام صله ارحام، دورهمی با خویشاوندان، دوستان و بزرگترهای فامیل است که در ارتقا سطح روانی اجتماعی جامعه میتواند مؤثر باشد، خاطر نشان کرد: در این بین باید مواظب می بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشویم.
وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتارهای تغذیهای که باید مواظب آنها باشیم و برخی از مواد غذایی می باشند که برای گروههای خاص باید با احتیاط مصرف شود.
مهری با اشاره به پیشنهادهای غذایی در رابطه مواد غذایی در شب یلدا، یادآور شد: یکی از میوههایی که طبق معمولً در سفره شب یلدا وجود دارد، هندوانه است. با دقت به طبیعت سرد این میوه و این که این میوه در حقیقت میوه فصل زمستانی نیست، بهتر است در افراد سردمزاج مصرف نشود و یا به مقدار اندک تناول شود.
وی او گفت: منفعت گیری از دیگر میوههای با مزاج سرد، همانند پرتقال و انار ترش هم در سرد مزاجها بهتر است با احتیاط و به مقدار کم باشد و در بیمارانی که فشارخون بالا دارند، هم منفعت گیری از آجیل شور اصلاً پیشنهاد نمیشود.
سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با گفتن این که مواد غذایی که مصرف آنها در حد اعتدال در این شب مناسب است، شامل مغزی جات، نخودچی و کشمش، انجیر خشک و مغز تخمهها است، او گفت: از جمله میوههای مناسب این شب هم میتوان به انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین اشاره کرد. مصرف شلغم و لبو هم مناسب است.
وی در آخر اظهار کرد: منفعت گیری از دمنوش های لذیذی همانند به لیمو، بادرنجبویه یا چای زعفرانی هم در کنار سخن بگویید دوستان و آشنایان در این شب طویل میتواند نشاط آور باشد. خوب است حواسمان به این باشد که با طویل کردن غیرضروری همنشینیها علتبه هم خوردن اعتدال خواب و بیداری در افراد حساس نشویم.
دسته بندی مطالب
[ad_2]