نقشه «ناامنی غذایی» کشور باید به روزرسانی شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

نقشه «ناامنی غذایی» سرزمین باید به روزرسانی شود – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن

[ad_1]
به گزارش تاشکن

به گزارش خبرگزاری مهر، پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی سرزمین با نوشته «به‌روزرسانی سبد غذایی حداقلی برای فراهم امنیت غذایی بر حسب منطقه، چالش‌ها و راهبردها» برگزار شد.

در ابتدای جلسه، علی میلانی مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی سرزمین، گزارشی از حالت ناامنی غذایی در سرزمین، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳ و قیاس هزینه‌های مقرون به صرفه بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱ گانه سرزمین اراعه داد.

این گزارش بر پایه شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده می بود.

میلانی او گفت: هزینه فراهم ریزمغذی‌ها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در برخی اقلیم‌ها با اختلال جدی روبه رو است.

وی بر لزوم تشکیل زبان مشترک بین حوزه‌های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی پافشاری کرد.

در ادامه، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را نقل کردند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– افت اقلام هدفمندی یارانه‌ها به ۴ یا ۵ قلم مهم؛

– تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره‌ای؛

– الزام به‌روزرسانی نقشه ناامنی غذایی سرزمین بعد از ۳۰ سال؛

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.

– مدیریت تشکیل و واردات فرآورده‌های دامی با آمار تشکیل سال ۱۴۰۳؛

– نظر گنجاندن ماکارونی در سبد برای فراهم ارزان‌تر پروتئین و کربوهیدرات؛

– الزام کنترل قیمت اقلام غذایی از سوی نهادهای نظارتی؛

– طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛

– ترقی فرهنگ تغذیه‌ای و سلامت عمومی، به‌اختصاصی در مدارس مناطق کم‌برخوردار؛

– شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در سرزمین به گفتن ظرفیت ترقی امنیت غذایی و اصرار بر دقت به تاثییر گذاری تورم

در آخر جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی سرزمین توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به‌روزرسانی شود.

سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر پایه اقلیم‌ها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد.

سند دانش‌بنیان غذاهای بومی و سنتی نیز با همکاری انستیتو تهیه شود.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]