۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت با یک لیوان نوشابه! - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت با یک لیوان نوشابه! – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن

[ad_1]
به گزارش تاشکن

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که طبق معمولً در نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی یافت می‌شود، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در بین گروهی متشکل از ۱۱۰۰۰۰ نفر افزایش داد.

به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذاهای فوق فرآوری شده همانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش می‌دهد.

«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه، می‌گوید: «یافته‌ها نشان خواهند داد که چندین افزودنی نمادین حاضر در تعداد بسیاری از محصولات زیاد تر با هم مصرف خواهد شد و مخلوط‌های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط می باشند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «به این علت این مواد امکان پذیر یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیشتر از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طویل‌زمان فرانسوی شرکت داشتند و ربط بین تغذیه و سلامتی در آنها برسی شده می بود، تجزیه و تحلیل کردند.

همه شرکت کنندگان دو تا ۱۵ روز اسبق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذاها و نوشیدنی‌های مصرف شده و این چنین مارک‌های خاص را ردیابی می‌کرد. سلامت شرکت کنندگان بعد از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.

محققان پنج مخلوط افزودنی گوناگون را که طبق معمولً در غذاهای فرآوری شده مورد منفعت گیری قرار می‌گیرند، بازدید کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.

نتایج مشخص می کند که دو تا از مخلوط‌ها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:

• یک مخلوط شامل افزودنی‌های مورد منفعت گیری در نوشیدنی‌های رژیمی، از جمله اسیدکننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ‌کننده‌ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین‌ها، عصاره پاپریکا)، و شیرین‌کننده‌ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.

• مخلوط دیگر، که در غذاهای فرآوری شده منفعت گیری می‌شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات‌ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای فهمیدن این که چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش می‌دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

دسته بندی مطالب

کسب وکار

اخبار ورزشی

اخبار اقتصادی

فرهنگ وهنر

سلامتی

اخبار تکنولوژی

[ad_2]