رژیم غذایی برای کند شدن پیری مغز – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن
[ad_1]
به گزارش تاشکن
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاه محورتر از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنل بالاتری دارد.
تحقیقات تازه مشخص می کند که هر دو رژیم غذایی امکان پذیر به تنظیم قند خون و پیری کندتر مغز پشتیبانی کند، و نوع سبز آن به گمان زیادً نتایج بهتری اراعه میدهد.
کارشناسان پیشنهاد میکنند در صورتی که رژیم غذایی مدیترانه ای سبز با نیازهای شما مطابقت دارد از آن پیروی کنید و پیشنهاد میکنند برای نگه داری سلامت مغز از غذاهای غنی از پلی فنل بیشتری منفعت گیری کنید.
کارآزمایی بالینی تازه نشان داد که هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی و سبز به طور قابل توجهی انقباض مغز مرتبط با افزایش سن را تا نزدیک به ۵۰ درصد در طول ۱۸ ماه افت میدهد.
اکنون، یک تحلیل تازه از این کارآزمایی بازدید کرد که چطور نشانگرهای سلامت مرتبط با رژیم غذایی امکان پذیر بر اختلاف بین حجم مغز افراد و حجم مورد انتظار برای سن آنها تأثیر بگذارد.
با افزایش سن، هیپوکامپ طبق معمولً از نظر اندازه افت مییابد در حالی که بطنهای جانبی منبسط خواهد شد. این نشانگرها میتوانند نشان دهنده پیری مغز باشند.
برخی از افراد سن مغزی دارند که با سن واقعی (تقویمی) آنها متفاوت است. سن مغز جوانتر نشاندهنده سلامت شناختی بهتر است، در حالی که سن مغز بالاتر امکان پذیر نشانهای از پیری سریع تر و خطر بالاتر زوال شناختی باشد.
رژیم غذایی مدیترانه ای سبز، حاوی ترکیبات غنی از پلی فنل همانند مانکای و چای سبز است که امکان پذیر به اختصاصی مدیریت بهتر قند خون و سن جوانتر مغز را افزایش دهد.
در تحلیل تازه، یک گروه بینالمللی از محققان تغذیه و سلامت مغز، از جمله محققان دانشگاههایی همانند هاروارد و لایپزیگ، به بازدید این نوشته پرداختند که چطور تغییرات سلامت ناشی از رژیم غذایی امکان پذیر به تفاوتها در پیری مغز پشتیبانی کند.
آنها از مقدار انقباض هیپوکامپ بر پایه اسکنهای MRI، برسی سن مغز و پیش بینی خطر زوال عقل در آینده منفعت گیری کردند.
در طی ۱۸ ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ – که نشان دهنده افت کمتر در سن مغز است – به طور جدا گانه با بهبودهای عمده در نشانگرهای مختصر زمان و طویل مدت قند خون، مقاومت به انسولین و سطوح پروتئین واکنشی C مرتبط می بود.
علاوه بر این، افرادی که حالت دیابت شأن بهبود یافت، از دست دادن بافت مغز کمتری نسبت به افرادی که هیچ تغییری نداشتند یا حالت دیابت بدتر شد، نشان دادند.
افت HbA۱c فرد، که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است، با تغییرات قابل توجهی در نواحی مغز همانند تالاموس و مخچه مرتبط است. این مناطق برای شناخت، کارکرد حرکتی و پردازش اطلاعات حسی کلیدی می باشند.
مسئله مهم این است افرادی که زیاد تر مانکای و چای سبز، به گفتن بخشی از رژیم مدیترانه ای سبز، مصرف میکنند بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و پیری مغز فراتر از افت وزن نشان خواهند داد.
در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نتایج مشخص می کند که مدیریت بهتر قند خون و مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی فنل امکان پذیر به کند کردن تغییرات مغزی مرتبط با افزایش سن پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]