خوش آمدید

وقوع همزمان ۳ بیماری ویروسی/ ماجرای شیوع سویه جدید در ترکیه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

چطور در روبه رو سرماخورگی ایمن بمانیم – تاشکن

به نقل از خبرگزاری مهر، آرزو رضازاده او گفت: به طور کلی کالری و ریزمغذی‌های مورد نیاز در شرایط و فصول گوناگون، تفاوتی ندارد و دقت و تنوع در مصرف گروه‌های مهم مواد غذایی مطابق با هرم تغذیه‌ای در هر فصلی پیشنهاد می‌شود.

او گفت: یقیناً در روزهای سرد باید مصرف آنتی اکسیدان‌ها را افزایش داد چراکه به علت شرایط حاضر، زمان بیشتری در فضای بسته می گذرد و افراد در معرض ابتلاء به عفونت‌های تنفسی قرار می‌گیرند.

به حرف های رضازاده، در فصل سرد به علت خشکی هوا، رطوبت لایه مخاط دستگاه تنفسی و توان لایه مخاطی برای دفع ذرات میکروبی و ویروسی افت می‌یابد.

وی با اشاره به این که میوه‌ها، سبزی‌ها، گروه نان و غلات و دیگر گروه‌های مهم مواد غذایی آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن را فراهم می‌کنند، افزود: مواد غذایی سرشار از ویتامین A و پیش‌سازهای آن، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D آنتی اکسیدان‌ها قوی می باشند که مصرف روزانه آن پیشنهاد می‌شود.

ادامه مطلب
ورود تجهیزات پزشکی ایرانی به بازار آفریقا - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن

رضازاده اظهار کرد: میوه‌های زرد و قرمز همچون خرمالو و سبزیجاتی همانند کدو حلوایی که در این فصل به وفور در دسترس می باشند، پیش‌سازهای ویتامین A یا همان کاروتن‌های مورد نیاز بدن را فراهم می‌کنند. انواع فلفل شیرین، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای به طور خام سرشار از ویتامین C می باشند.

وی با اصرار بر لزوم مصرف سبزیجات سبزرنگ همچون سبزی خوردن، کاهو و اسفناج به علت افزایش مقاومت بدن در روبه رو عفونت‌های تنفسی، تصریح کرد: ویتامین E حاضر در دانه‌های روغنی و روغن‌های سالم همچون روغن ذرت و زیتون، آنتی اکسیدان‌هایی می باشند که نقش بسزایی در خنثی کردن مواد اکسیداتیو حاضر در بدن دارند.

ادامه مطلب
«بی مادر» ناچار به اکران آنلاین شد

دکترای علوم تغذیه گفت: متخصصان هیچ گاه به افراد پیشنهاد نمی‌کنند مصرف روغن را به طور کامل قطع کنند. این چنین مغزهایی همانند گردو و دانه‌های روغنی که حاوی اسیدهای چرب امگا -۳ می باشند، خاصیت ضد التهابی دارند و مصرف آن برای افراد مبتلا به عفونت‌های تنفسی نیز سودمند است.

رضازاده با اشاره به وجود امگا -۳ در آبزیان نیز گفت: ماهی‌های همچون قزل آلا و کیلکا به علت دسترسی و قیمت ارزان‌تر، منبع مناسبی برای فراهم امگا -۳ و ویتامین D محسوب خواهد شد. این چنین برگ تازه خرفه نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است.

عضو هیئت علمی دانشگاه لبنیات را نیز مملو از ویتامین D، A، C و E خبرداد و او گفت: پیشنهاد می‌شود روزانه دو تا سه واحد لبنیات مصرف شود؛ یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ یا ۴۵ گرم پنیر هر کدام یک واحد محسوب خواهد شد.

وی، روی و آهن را یکی از با اهمیت ترین مواد معدنی و منبع های فراهم آنتی اکسیدان بدن دانست و او گفت: این دو ماده معدنی در فصول سرد سال به افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها پشتیبانی می‌کنند. از طرفی روی در مواد غذایی در دسترس همچون غلات به وفور یافت می‌شود. یقیناً نان‌های سبوس دار با رنگ تیره مقدار روی بیشتری دارند. به طور کلی باید دقت کرد نان، تخمیر شده باشد. انواع مغزها، دانه‌ها، گوشت‌ها و آبزیان نیز حاوی روی و آهن می باشند.

ادامه مطلب
قیمت موتورسیکلت در بازار همچنان رو به افزایش است + جدول مهرماه 1402

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.

دکترای تغذیه در خصوص باور برخی مبنی بر وجود تأثیر مستقیم سردی هوا و افزایش وزن، تصریح کرد: یکی از دلایل این کار مختصر شدن روز، گذراندن زمان زیاد تر در منزل و تمایل به ریزه خواری در اوقات فراغت به اختصاصی مصرف مواد غذایی شیرین و چرب فاقد ریزمغذی‌های مورد قیمت، با کالری بالا گفتن می‌شود.

وی در ادامه فرمود: نوع پوشش در فصل سرد، زاویه مایل تابش خورشید و به طور کلی کمتر در معرض نور آفتاب بودن، تبدیل افتویتامین D در بدن می‌شود. مطالعات مشخص می کند افتویتامین D، تحول خلق و خو در افراد را به همراه دارد که خود یکی از با اهمیت ترین عوامل گرایش افراد به خوردن شیرینی جات است. همین امر جهت افزایش وزن می‌شود.

ادامه مطلب
امروز ۲ امتیاز در زمین از دست دادیم نه جای دیگر/ شاید در این لیگ با ۹۰ امتیاز هم قهرمان نشویم!

رضازاده، افت مصرف مایعات در فصل سرد را از دیگر دلایل اضافه وزن دانست و او گفت: دهیدراته شدن بدن بر مقدار سوخت و ساز تأثیر می‌گذارد و متابولیسم را افت می‌دهد. ملزوم است در فصول سرد به علت خروج کمتر از منزل، امکان تحرک در منزل فراهم شود.

او گفت: در روزهای سرد مواد غذایی باید کنترل شده مصرف شود و در زمان حس نیاز به مصرف مواد غذایی، انتخاب‌های سالم‌تری همچون میوه و سبزی صورت گیرد. این مواد به علت فیبر بالا جذب قند را آهسته‌تر و از افزایش وزن جلوگیری می‌کنند.

رضازاده با گفتن این که در فصول سرد سال آلودگی هوا نیز افزایش می‌یابد، اظهار کرد: مواد سرشار از آنتی اکسیدان، سلنیوم، گوگرد و منیزیم خاصیت سم زدایی دارند و به دفع آلاینده‌های از بدن پشتیبانی می‌کنند. سیر، پیاز، مغزها، گوشت‌ها، قارچ، برخی میوه‌ها همچون موز و سبوس حاضر در غلات سرشار از این مواد می باشند و در این روزها بر مصرف آنها اصرار می‌شود. این چنین مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد سبزیجات با رنگ تیره به علت داشتن منیزیم، فیبر و ویتامین C نیز پیشنهاد می‌شود.

ادامه مطلب
بازرسی از داروخانه‌ها با سامانه های هوشمند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان_تاشکن

وی در آخر با اشاره به نقش فیبر در دفع آلاینده از سیستم گوارشی، تصریح کرد: هر سهم سبزیجات معادل یک لیوان سبزیجات خام خورد شده، نصف لیوان سبزیجات پخته، نصف هویج یا پیاز است. به طور کلی با دریافت روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی در کل، فیبر کافی بدن فراهم می‌شود.



منبع

0 0 رای ها
نظر دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها