آیا کنسرو ماهی بعد از باز شدن قابل نگهداری است – تاشکن
به نقل از خبرگزاری مهر، زهرا پشتیبانی، با اشاره به روش تهیه کنسرو ماهی و…، افزود: کنسروها در میانه فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلأ بستهبندی خواهد شد.
به حرف های وی، با دقت به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آنکه کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو مراعات نشده باشد.
پشتیبانی خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتماً قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن همه باکتریهای احتمالی آن نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به محدودیت نگهداری کنسرو ماهی بعد از باز شدن، او گفت: بعضی اوقات کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمیبشود و باقیمانده آن برای وعده بعدی نگهداری میبشود.
وی، کنسرو ماهی را بستر مناسبی برای تکثیر باکتریهای هوازی برشمرد و یادآور شد که نگهداری از کنسرو باز شده تا زمان زمان محدودی امکان پذیر است.
به حرف های عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کنسروها را بعد از باز شدن نباید بیشتر از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتماً باید محتویات آن را به ظرف شیشهای با در بسته و محکم منتقل کرد.
وی پیشنهاد کرد: در صورت عدم دسترسی به یخچال، حداکثر تا دو ساعت میتوان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا زیاد گرم نباشد چون گرمای زیاد گمان فساد و مسمومیت غذایی را افزایش میدهد.
پشتیبانی افزود: کنسرو ماهی باز شده را بیشتر از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتماً باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشهای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند.