خوش آمدید

افزایش روابط بین‌الملل با دستیابی به فناوری برداشت گاز از میادین روی دریا در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی

افزایش روابط بین‌الملل با دستیابی به فناوری برداشت گاز از میادین روی دریا در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، فاز ۱۱ پارس جنوبی از بزرگ‌ترین پروژه‌های گازی کشور محسوب می‌شود که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، به امید واهی واگذاری آن به شرکت توتال فرانسه به شرکت‌های داخلی داده نشد. نهایتاً هم توتال فرانسه با اشاره دولت آمریکا از این پروژه کنار رفت تا بیژن زنگنه وزیر نفت دولت گذشته بدون یک درصد پیشرفت، این فاز را به جواد اوجی در دولت سیزدهم تحویل دهد.

توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، به‌عنوان آخرین فاز دریایی این میدان مشترک، به حدود ۲۰ سال قبل باز می‌گردد. در آن زمان این فاز در کنار فاز ۱۲ برای اجرای برنامه‌های مایع‌سازی گاز طبیعی در نظر گرفته شده بود و مذاکرات برای برداشت گاز از این بخش از میدان با شرکت‌های خارجی در جریان بود.
در آن زمان، شرکت‌های ایرانی به‌عنوان پیمانکارانی در کنار شرکت‌های خارجی حضور داشتند. فاز ۱۱، اما در پیچ و خم این سال‌ها هیچ‌گاه به سرانجام نرسید و تنها در چند قرارداد بین شرکت‌های ایرانی و خارجی دست‌به‌دست شد.

ادامه مطلب
شیخ اکبری رئیس ستاد حج و زیارت و اربعین صدا و سیما شد_تاشکن

ابتدا در سال ۸۳ توتال فرانسه و پتروناس مالزی توسعه این فاز را به عهده گرفتند. با خروج این شرکت‌ها، پای چینی‌ها به توسعه پارس جنوبی باز شد، اما آن‌ها نیز در این فاز ماندنی نبودند و سرانجام در سال ۹۲ پتروپارس عهده‌دار توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی شد.

آذرماه پارسال سکوی ۱۲ C از موقعیت خود جدا شد تا با تکمیل حفاری چهار حلقه چاه، این سکو امروز هفتم تیرماه در موقعیت فاز ۱۱ نصب شود و آماده تولید گاز و جبران بخشی از ناترازی در زمستان باشد.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
ماجرای فروش گواهی معاینه فنی برای خودروهای معیوب چیست؟

در فاز اولیه برداشت از این میدان که با نصب این سکو انجام شد، تولید گاز به ۱۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود با ساخت و نصب سکوی بعدی و حفاری چاه‌ها، تکمیل فاز ۱۱ که گامی مهم برای کشور در راستای دستیابی به استقلال انرژی و ثبات ژئوپلیتیکی است، ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی به طور خیره‌کننده‌ای افزایش یابد.
با تکمیل این فاز و نصب سکوی دوم که البته در حال ساخت است، این طرح روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز، ۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد در روز تولید خواهد کرد که این خروجی به تأمین نیاز‌های مصرف داخلی ایران و کمک به ظهور کشور به‌عنوان یک صادرکننده مهم منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

افزایش روابط بین‌الملل با دستیابی به فناوری برداشت گاز از میادین روی دریا در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی
فرزین سوادکوهی کارشناس حوزه انرژی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره مزایای اقتصادی و سیاسی توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه هر گونه پیشرفت و توسعه‌ای که در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی رخ می‌دهد به نفع کشور خواهد بود، اظهار داشت: در واقع افزایش بهره‌برداری از میادین گازی کمک مؤثری به اقتصاد کشور خواهد کرد.
وی افزود: توسعه و پیشرفت در صنعت گاز ارتباط مستقیمی با پیشرفت در صنایع وابسته دارد که این امر می‌تواند به نسل آینده کمک کند و به نفع آن‌ها خواهد بود.
کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه تجاربی که در سال‌های گذشته از میادین پارس جنوبی به دست آمد بسیار با ارزش بوده، خاطرنشان کرد: با شیوه‌های جدید مهندسی و با کمک متخصصین حوزه انرژی فاز یازده و ان‌شاءالله دیگر فاز‌ها به بهره‌برداری رسید.
سوادکوهی گفت: ساخت، نصب و بهره‌برداری از دکل‌های نفتی بدون کمک از شرکت‌های بزرگ اروپایی و باتکیه‌بر توان داخلی اتفاق کوچکی نیست و این امر سبب می‌شود که کل دنیا نگاهی مثبت و جدیدی به ایران داشته باشند.

ادامه مطلب
آوای ماندگار زندگی شهدا در «روایت فتح» رونمایی شد / رادیویی ها کتاب های «نیمه نهان ماه» را صوتی کردند

افزایش روابط بین‌الملل با دستیابی به فناوری برداشت گاز از میادین روی دریا در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی
وی با بیان اینکه اعتماد به توان داخلی و بهره‌برداری فاز یازده پارس جنوبی توسط مهندسین ایرانی سبب شد که امیدوارانه‌تر به آینده نفتی این شرکت نگاه کنیم، ابراز کرد: این بهره‌برداری می‌تواند قدمی بزرگ برای بهره‌برداری فاز‌های دیگر پارس جنوبی باشد.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: بهره‌برداری فاز ۱۱ به‌مثابه آخرین قطعه تکمیل و توسعه پارس جنوبی به‌حساب می‌آید که بهره‌برداری از آن می‌تواند تأثیر به سزایی بر افزایش درآمد دولت و صادرات داشته باشد.
سوادکوهی با بیان اینکه برخی شرکت‌های بزرگ دنیا و معاندین از استقلال و توسعه ایران خوشحال نخواهند شد، عنوان کرد: دیگر کشور‌ها که به این صنعت نیاز دارند تمایلشان به همکاری و ارتباط با ایران بیشتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: کشوری که توانایی صنعتی بالایی داشته باشد قدرت بیشتری در منطقه و دنیا پیدا خواهد کرد و این امر به نفع روابط سیاسی ایران خواهد بود. 

ادامه مطلب
ربیعی می ماند تا گاندوها داخل نقل و انتقالات شوند_تاشکن

انتهای پیام/ 

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.



منبع

0 0 رای ها
نظر دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها