خوش آمدید

افزایش ظرفیت گازی با بهره برداری تماما ایرانی از فاز 11 پارس جنوبی پس از 20 سال معطلی

افزایش ظرفیت گازی با بهره برداری تماما ایرانی از فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال معطلی


یک کارشناس انرژی گفت: فاز ۱۱ دست نخورده‌ترین، پیچیده‌ترین و مرزی‌ترین لایه مشترک گازی ایران با قطر است که حدود ۲۰ سال معطل پیمانکاران خارجی بود اما در دولت سیزدهم این فاز با تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان داخلی به بهره‌برداری رسید.

فرشاد جامع کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره اهمیت تبدیل شدن ایران به هاب اصلی انتقال گاز و نقش ویژه‌ ‌میادین و ذخایر گازی ایران اظهار داشت: باز طراحی تجارت انرژی ایران یکی از محورهای کلیدی در بحث مربوط به خنثی سازی تحریم‌ها است. این باز طراحی به چند دسته تقسیم‌ می‌‌شود که یکی از آنها در خصوص گاز است، توجه دارید که کشور ما بسیار بزرگ بوده و تبدیل به هاب اصلی انتقال گاز شده است. بنابراین باز توزیع گاز از طریق شرق و غرب مانند انتقال به روسیه، ترکمنستان، هند و پاکستان و مانند آنها بسیار مهم است.

ادامه مطلب
بازار سیاهی که دربی راه انداخته است!

وی در ادامه با اشاره به وضعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی به طور کلی به چند روش‌ می‌توانیم توسعه و گسترش ظرفیت داشته باشیم که سوآپ گازی و واردات یکی از آنها است. نکته دیگر افزایش ظرفیت تولید کشور است که این موضوع اهمیت فاز ۱۱ پارس جنوبی را نشان‌ می‌دهد.

میدان گازی میدان نفتی  فاز11 پارس جنوبی میدان پارس جنوبی

این کارشناس انرژی تصریح کرد: افزایش برداشت گاز از این‌ ‌میدان‌ یکی از اقدامات بسیار مهم و کلیدی است، این فاز دچار افت برداشت شده است درحالی که ظرفیت گازی که از این‌ ‌میدان‌ بسیار بیشتر است. از طرفی دیگر عدم سرمایه گذاری‌های مختلف موجب شده است که برداشت از این‌ ‌میدان‌ با خطا روبه‌رو شود. 

ادامه مطلب
انیمیشن هایی که تابستان به تلویزیون می آیند_تاشکن

وی تاکید کرد: فاز ۱۱ دست نخورده‌ترین، پیچیده‌ترین و مرزی‌ترین لایه مشترک گازی ایران با قطر است که حدود ۲۰ سال بود که پیمانکاران خارجی برای توسعه‌ می‌‌آمدند اما هیچکدام از اقدامات آنها اثر نداشت. برای اولین بار در دولت سیزدهم پس از ۲۰ سال سردرگمی بین پیمانکاران خارجی تصمیم گرفتیم این فاز را با تکنولوژی داخلی به کمک شرکت‌های دانش بنیان داخلی به بهره‌برداری برسانیم که این موضوع کلید خورد.

میدان گازی میدان نفتی  فاز11 پارس جنوبی میدان پارس جنوبی

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.

وی گفت: اکنون برداشت گاز از این فاز به‌ میزان ۱۵‌ میلیون متر مکعب در روز آغاز شده است که یک قدم بسیار بزرگ در بحث تجارت، کنترل ناترازی و توسعه تجارت گازی است که از عدم النفع ۲.۵‌ میلیارد دلاری در سال جلوگیری‌ می‌‌کند که‌ می‌توان با همین درآمد نیز یک ظرفیت ۴۰ تا ۵۰‌ میلیون متر مکعبی در افزایش ظرفیت گازی کشور داشت. 

ادامه مطلب
بیوگرافی سم آلتمن | مدیر شرکت OpenAI و خالق ChatGPT

این کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان پیچیده‌ترین و مرزی‌ترین لایه مشترک گازی ایران با قطر افزود: افزایش برداشت گاز و افزایش تولید یکی از اهداف دولت سیزدهم است که افزایش ظرفیت و برداشت از فاز ۱۱ در همین راستا است که‌ می‌تواند کمک بزرگی به کشور در جهت افزایش درامدهای ارزی و کنترل ناترازی مقطعی در زمستان داشته باشد. این اقدام کلیدی باید با توسعه ظرفیت گازی در بقیه‌ میادین همراه باشد.

میدان گازی میدان نفتی  فاز11 پارس جنوبی میدان پارس جنوبی

جامع در پایان با اشاره به لزوم هدایت منابع ریالی و ارزی کشور به توسعه ظرفیت گازی و برداشت از میادین گازی مشترک با توجه به توانمندی ایران در حوزه استخراج گاز گفت: تنها عامل محدود کننده ما در حال حاضر سرمایه گذاری است که شرکتهای دولتی و خصوصی و صندوقهای بزرگ‌ می‌‌توانند این تامین مالی را انجام دهند که امیدواریم با تامین این سرمایه به سمت توسعه‌ ‌میادین داخلی پیش برویم و در این راستا تلاش کنیم. باتوجه به توان داخلی و تکنولوژی‌ای که در اختیار داریم نیاز است تا با سرمایه‌گذاری در توسعه و بهره‌برداری از‌ ‌میادین گازی به ویژه‌ ‌میادین گازی مشترک قدم برداریم.

ادامه مطلب
بیماران مبتلا به دیابت روزانه چه میزان آب مصرف کنند؟

میدان گازی میدان نفتی  فاز11 پارس جنوبی میدان پارس جنوبی

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف



منبع

0 0 رای ها
نظر دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها